Dorp & Kerk

sintlaurentius

Kekerdom, een dorp in de Duffelt met nog geen 600 inwoners, telt twee rijksmonumenten: de ronde beltmolen aan de Botsestraat uit 1879 en de trots van het dorp, de Laurentiuskerk, die voor het eerst al in de 9e eeuw wordt genoemd.

Op deze site vind u alles over de kerk: geschiedenis, gebruik, bouw, verbouw en renovaties, de bijzondere ligging en de prachtige omgeving, hoogwater, het smits-orgel, de oude grafzerk, Laurentius, het Rijke Roomse Leven, enz.

De site informeert u over de Kekerdomse kerk in de 21e eeuw. Onze kerk is niet alleen parochiekerk maar ook te gebruiken voor wereldlijker zaken als een lezing, een concert of als locatie voor een burgerlijk huwelijk.

Verder geeft de site nieuws en informatie over activiteiten rond de kerk. Denk bijvoorbeeld aan fondswervende activiteiten om het 'rijksmonumentale' gebouw te bewaren voor de toekomst.

Tenslotte is de site bedoeld als een archief, uw archief, van herinneringen, tekeningen, foto's en verhalen. Stuur in wat u met ons en anderen wilt delen en wij geven het een plek op de website.

 

We hopen u hier vaak te zien.