front webOp 6 juli 2020 verschijnt het boek ‘St. Laurentiuskerk in Kekerdom, een uniek monument’.
____________

Eeuwenlang staat de middeleeuwse St. Laurentiuskerk aan de rand van Kekerdom. Een markant gebouw met een zeldzaam goed bewaard 19e eeuws interieur.

Harry Sanders heeft een prachtig boek geschreven, uitgevoerd met fraaie foto’s en afbeeldingen van kunstwerken.

Reserveer nu alvast een boek door een mail te sturen naar: info@kekerdomsekerk.nl.

Vermeld hierbij uw naam, adres en het aantal exemplaren. De prijs van het boek bedraagt € 15,00. Vrienden van de Stichting Van het Kerkje Kekerdom betalen € 12,50.

Woont u in Kekerdom, Leuth of Millingen en heeft u betaald, dan bezorgen wij het boek op 19 juli bij u aan huis.

Het bedrag kunt u overmaken op rekening NL26 RABO 0146 6162 51 t.n.v. Vrienden Kerk Kekerdom onder vermelding van boek Laurentiuskerk, uw naam en adres en het aantal exemplaren.

Maandag 13 juli 19.00 uur:
Boekpresentatie Omroep Berg en Dal

Met dank aan:

Gemeente Berg en Dal, Stichting Dr. J.P.A. Hoefnagels,
Groep Em. Prof. Dr. I. Tömmel en Stichting Zabawas.

bend       zabawas

Kerkje van Kekerdom: een kerk met mogelijkheden

Onze kerk was lang in gebruik als de parochiekerk van het dorp. Sinds 1 januari 2015 heeft het een kapelstatus, dat wil zeggen dat de kerk niet meer elk weekend wordt gebruikt maar nog wel voor bijzondere vieringen. Daarnaast is de kerk een ideale locatie voor tal van andere activiteiten:

• U kunt er zowel een kerkelijk als een burgerlijk huwelijk sluiten.
    Het kerkje is sinds 2011 een officiële trouwlocatie van de gemeente Berg en Dal.
  • U kunt er een lezing of een inspiratiebijeenkomst organiseren.
  • Geef er een concert, bespeel het prachtige Smits-orgel, zing er met uw koor.
  • Of wordt gewoon Vriend van het Kerkje van Kekerdom.

Het kan allemaal in ons rijksmonumentale kerkje. En het is prachtig gelegen: de nieuwe natuur in de uiterwaarden - horeca in de buurt - ruime parkeergelegenheid - met een koets door de omgeving, of met een treintje - een boottocht op de Waal - een wandeling naar de Millinger Theetuin; de Kekerdomse Kerk heeft alles mee. De foto's hieronder geven een indruk.

• theetuin3.png
  • bomenmonument.png